Benriach
The Smoky Twelve.
De flesta destillerier tillverkar samma typ av whisky som de i huvudsak lagrar på en eller några få fattyper. Benriach däremot gör tre typer av whisky som de lagrar på mängder av fat från hela världen.
De flesta destillerier tillverkar samma typ av whisky som de i huvudsak lagrar på en eller några få fattyper. Benriach däremot gör tre typer av whisky som de lagrar på mängder av fat från hela världen.
De flesta destillerier tillverkar samma typ av whisky som de i huvudsak lagrar på en eller några få fattyper. Benriach däremot gör tre typer av whisky som de lagrar på mängder av fat från hela världen. Mångfalden ger Master Blender Rachel Barrie en enorm verktygslåda när hon utvecklar och experimenterar med sin whiskys många möjligheter. Ur de fyra pannorna tar Benriach varje år ut gott och väl två miljoner liter råsprit. Det är dels lättrökt råsprit i klassisk Speysidestil, dels hårt rökt och dessutom en trippeldestillerad råsprit. Dessa stilar i kombination med ett mycket aktivt fatarbete och med lagring på mängder av fat, gör Benriach till Speysides, och antagligen hela Skottlands, mest mångfacetterade destilleri.
Gyllene, honungsfärgad.
Vanilj, hallonsylt, vanilj och rökighet.
Svartpeppar, honung, björköl och grapefrukt.
Just drinks has over 50 brands so you will certainly find something that fits your taste.
Just drinks har över 50 olika sorters drycker så du kommer säkerhet att hitta något som passar din smak.
Glendronach 21 YO Parliament har tagit sitt namn från det ”parlament”, eller på svenska, den koloni, med råkor som lever i träden vid destilleriet. Råka är den vackraste av våra kråkfåglar, en hyllad gastronomisk delikatess i delar av landet och känd för att bygga sina bon i grenverk som knappast bär den korpsvarta skönheten. Glendronach 21 YO Parliament lagras på de ”tyngsta” sherryfaten Oloroso och Pedro Ximenes i minst 21 år. Under en så lång mognad utvecklas en whisky med mycket stor påverkan från fatet och fatets tidigare innehåll. Parliament buteljeras vid hela 48 % för att whiskyn ska behålla så mycket som möjligt av sin smakrikedom.
Glendronach Port Wood har slutlagrats under tre år i Ruby- och Tawny-portfat från Douro-dalen i norra Portugal. Dessförinnan har den lagrats under sex år på både PX- och Oloroso-fat, som är Glendronach signum. Resultatet är en synnerligen fruktig och fyllig tungviktswhisky med massor av aromer och smaker. Bakom kompositionen står master blender Dr. Rachel Barrie. Det avslutande portvinslagringen lockar fram mörka bär, svarta vinbär, tranbär och skogstoner.
Benriach The Sixteen är en elegant whisky med söta och finstämda toner. Det är en afterdinner-dram, eller en perfekt whisky att förgylla en vaniljdessert med. Det är också en intressant whisky för den som vill uppleva en modern Speysidewhisky med alla de fylliga och eleganta toner som man förknippar med regionen.
Glenglassaugh 12 Years Old är ett typexempel på hur en kustnära whisky smakar. I det här fallet får de maritima tonerna sällskap av varma tropiska vindar med frukt och blommighet. Det är en mild och insmickrande whisky där alkoholen maskeras bakom milda smaker och aromer. Glenglassaugh 12 Years Old är en utmärkt och okomplicerad sällskapswhisky, en spännande bekantskap och ett första steg mot en åldersbestämd core rang som nu håller på att återuppbyggas på Glenglassaugh.