Glendronach
Port Wood.
Glendronach Port Wood har slutlagrats under tre år i Ruby- och Tawny-portfat från Douro-dalen i norra Portugal.
Glendronach Port Wood har slutlagrats under tre år i Ruby- och Tawny-portfat från Douro-dalen i norra Portugal.
Glendronach Port Wood har slutlagrats under tre år i Ruby- och Tawny-portfat från Douro-dalen i norra Portugal. Dessförinnan har den lagrats under sex år på både PX- och Oloroso-fat, som är Glendronach signum. Resultatet är en synnerligen fruktig och fyllig tungviktswhisky med massor av aromer och smaker. Bakom kompositionen står master blender Dr. Rachel Barrie. Det avslutande portvinslagringen lockar fram mörka bär, svarta vinbär, tranbär och skogstoner.
Mörkt rödbrun.
Frukt, russin, tropiska frukter, blåbärssylt och ton av nybakade kex.
Chokladkola, bränt socker, mörka frukter, björnbär och en tydlig ton av rostad ek.
Just drinks has over 50 brands so you will certainly find something that fits your taste.
Just drinks har över 50 olika sorters drycker så du kommer säkerhet att hitta något som passar din smak.
Benriach Malting Season Batch 3 är en elegant och mycket drickvänlig whisky som tar oss med tillbaka till det gamla Skottland. Det är en whisky för alla som är intresserade av det klassiska och genuina hantverket. Benriach är ett av få destillerier som fortfarande har ett gammaldags maltgolv i bruk. De flesta destillerier har för längesedan övergett denna ålderdomliga och arbetskrävande metod och köper istället färdigmältat korn från centrala mälterier. Benriach Malting Season är därför en intressant whisky att prova för alla som vill uppleva det äkta hantverket och vad gammaldags golvmältning betyder för smaken. För att än mer förstärka den traditionella stilen har man valt att använda kornsorten Concerto. Den var mycket vanlig förr, men används knappast längre i Skottland.
Benriach Twentyone är en whisky för den som vill uppleva en komplex whisky med flera lager av smaker. Inslaget av rökig whisky är inte dominerande, men finns med i både doft och smak på ett stillsamt sätt. De fyra fattyperna bidrar var för sig till en smakbild med flera dimensioner. Rachel Barrie beskriver den som ett försök att fånga smakerna i det karga landskapet kring destilleriet.
GlenDronach 18 YO Allardice har lagrats på Oloroso-sherryfati 18 år. Den buteljeras vid 46% och har fått sin rika naturliga färg från fatlagringen.
Portsoy är något så ovanligt som en rökig och torvig whisky från norra Skottland. Sådan whisky gjordes i Highlands och Speyside före 1950, innan blendwhiskyindustrins stora efterfrågan på orökt malt stängde maltgolven och förändrade recepten på destillerierna. Portsoy fångar upp en gammal tradition med sin ”old school-stil”. Whiskyn är rejält torvig och rökig utan att bli brutal, röken ligger snarare som en underton till frukt och mer vinösa fattoner. Portsoy är en utmärkt whisky för den som gillar annorlunda havsnära rökighet och whisky med historia.